Selvmord er ikke egoistisk!

Ta selvmord? Imponerende, modig og utrolig tøft gjort...?

De fleste synes selvmord er veldig egoistisk. Det skyldes vel mest fordi noen velger selv å forlate verden før tiden. Dø fra alt av ansvar, familie, venner, naboer, bekjente og kolleger. 

Den som har tatt selvmord har sett fremtiden som håpløs over lenger tid, kanskje hele sitt liv. De har følt på en intens innvendig smerte. Mest sannsynlig hver eneste dag, fra morgen til kveld. Og så kommer dagen da man kanskje bare vil dø. Man har fått nok, og ingen synlig løsning for fremtiden er å finne eller se. Smertene har tatt over lyspunktene i hverdagen. Familie og nære er ikke lenger avgjørende, da tankene og utholdbarheten har tatt overhånd.
De færreste av oss har kommet til det skrittet, hvor døden er ens eneste løsning. 

Det og ville dø er tabubelagt. Man tør ikke engang å nevne det for noen. Blir redd for å ikke bli tatt på alvor, eller bli hånet. Man vet gjerne at de fleste ikke vet hva en skal si. Påføre andre bekymring vil man heller ikke. Tenk om personen du vil betro deg til, ikke kan holde på denne grusomme hemmeligheten? Går jeg til legen, blir det mest sannsynlig konsekvenser man ikke engang orker å prosessere seg igjennom. Disse spørsmålene svirrer i hodet på en som er sliten av livet. Man skammer seg over tanker og lidelser, som skulle vært helt greit og kunnet snakke om. Det eneste som kan redde disse personenes liv, er den åpenheten som vi medmennesker har tabubelagt, og som regel kanskje ikke vet noe om. 

Mange styrer seg bevisst unna personer som har det vondt. Hvem står egentlig igjen som en egoist da? Kanskje vi bruker ordet egoistisk i sosiale sammenhenger, fordi vi prøver på den måten å forebygge at noen rundt en faktisk skal ta sitt eget liv(?)

Bli med og ta psykisk helse på alvor. Snakk med de rundt deg, og hør om de har det bra, og om de har planer for fremtiden. Vi må hjelpe hverandre med å ordne lyspunkter. Alle må ha noe å glede seg til, hele tiden. Er man deprimert, klarer man ikke dette selv. Vær en god venn, det redder liv...

Hilsen en forståelsesfull etterlatt <3 

 

 

 

 

 

  #Etterlatt #Selvmord 

6 kommentarer

Helle

04.05.2016 kl.22:05

❤️ Takk.

Åse

06.05.2016 kl.14:00

Har livd med mennesker som har prøvd å ta sjølvmord etter å vore påført skade frå staten etter ekspremet av vaksine. Den kampen dei kjemper mot smerter,utmatting og holdninger frå leger,sanfunn er nesten ubegripeleg å fatte. Styrken disse viser er dobbelt så sterk som alle disse som leiker seg på TV-programmer i styrkeprøver osv dag ut og dag inn.Dei som velger livet,set at med ein erfaring og styrke ingen kan samenlikne seg med. Det å vera i full vigør for så å havne i eit helvete, kan sammenliknast med :Å klart å klatra opp på toppen av eit fjell for så å bli teken av eit ras og finna seg at iden djupaste kløft for å oppdage at ingen kommer å hjelper deg, ingen leiter etter deg,ingen gidder å bry seg. Så har stor forståing for dei som ikkje orker å kjempe den kampen."Fred vera med dei alle "

Msh

17.05.2016 kl.21:54

Takk ❤

Er selv etterlatt.

Jeg skulle veldig gjerne ha spurt deg om noe hvis du kan ta deg tid. Du trenger ikke svare om du ikke vil, men det er mulig dine erfaringer kan hjelpe meg med det vanskeligste for meg oppi dette hvis min magefølelse er riktig. Vi kjenner ikke hverandre.

jeg vil forklare nærmere om du vil ta kontakt med meg, men ønsker ikke å legge det ut offentlig. Uansett, tusen takk!

Karoline Adine Knobelauch

18.05.2016 kl.01:02

Msh: Hei <3 Du la ikke igjen e-mail adressen din, men send meg gjerne en mail til adressen adinemor@gmail.com

Stor og varm klem fra meg :D

s.e

16.06.2016 kl.11:37

Utrolig bra skrevet. Har selv stått i det. Den følelsen av at ikke noe eller noen betyr noe er enormt sterk. Det å tenke at dette går ikke mer, det finnes ingen løsning, det styrer plutselig alt. Heldigvis hadde jeg en lege som tok meg på alvor :)

16.06.2016 kl.19:12

Synes faktisk det er langt mer egoistisk av oss som står rundt å kreve at et menneske som har det så vondt, skal holde seg i live bare fordi vi skal slippe sorgen ved å miste det.

Man skal gjøre det man kan for å hjelpe, selvfølgelig, men det er langt fra egoistisk å ta sitt liv...

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits