Gi narkomane en overdose, så er vi kvitt dem!

Uten forutsetninger uttaler vi oss om andre sine liv... 

Fleste av mine venner kjenner ikke til noen narkomane. De har ikke mer kjennskap til de, annet enn å sett noen av de sitte og fryse på Karl Johan en kald vinterkveld. 
- Sett de alle av på en øde øy med nok dop til en overdose, så blir vi kvitt dem alle sammen! Det er en strofe jeg har hørt mine uvitende venner komme med, og jeg klarer ikke noe annet enn å tenke: Stakkars deg min venn som virkelig ikke virker menneskelig, og er helt uten noen som helst forutsetninger til å egentlig uttale deg...!


 

Ble avhengig av hasj allerede som barn

På Sole i Vestby ligger det en lukket barnevernsinstitusjon. Der skjermes man fra omsorgsvikt og vernes fra miljøer med skuddsikre vinduer, innelåste sko, ingen speil, glass eller skarpe gjenstander.
6 måneder ble jeg holdt innelåst av barnevernet da jeg var 15 år. I løpet av disse månedene kom også en gutt på 13 år innom. Martin som het, rømte like fort som han kom, gang på gang.
Han var avhengig av herion, som han lett fikk fra sin mor på Sinsen i Oslo.Trangen til mer ble selvfølgelig for stor.

Historien til Martin startet hele 6 år tidligere, da han bare hadde rukket å bli 7 år gammel.
Moren tapte kampen i familieretten og Martin sin far fikk foreldreretten.
Martin slet med å sove, så faren hans rullet en joint med hasj til han før leggetid hver kveld, slik at rusen roet ned hans sønn til søvn. 

Så Martin kan ikke noe for sin egen avhengighet. Det er foreldrenes hans sin skyld!
Innen Martin var blitt 12 år og herion avhengig, hadde barnevernet forsøkt å avruse han 6 ganger uten hell. Martin visste selv han var sjanseløs mot narkotikaen, og da blir hverdagens gleder byttet om til ett "hav" av utfordringer og ett stress som de fleste mennesker har sluppet å kjenne på kroppen. Dette "gjør" noe med ett barn, som ikke vet om noen annen virkelighet enn hva han fikk tilbudt hjemmefra.

Martin fortjente ett like godt liv, som mine uvitende venner har det
Det er nok de uvitende som på mange måter som gjør seg selv til "dårlige" mennesker, ved å dømme uskyldige mennesker med ulike bakgrunner helt uten grunn. Kanskje de selv føler seg "bedre" ved å dømme andre..? 

For meg er ikke Kongen noe mer "verdt", enn de narkomane. Vi er alle bare mennesker -Sammen!

 

16 kommentarer

kineli

13.06.2016 kl.19:59

ha en fin kveld ;) du er pen!

Marie

13.06.2016 kl.23:00

100% enig i det du skriver. Det er veldig lett å dømme før du har kjennskap til noe for mange. Heldigvis på mange måter er det mange som ikke kjenner noen som er narkomane, men burde kanskje huske på at det er faktisk mennesker som har gjort dumme valg i livet eller faktisk uforskyldt har endt opp i det. Mange av de har familie og barn midt oppe i alt dette. Det er en god del venner og bekjente jeg har regelrett kuttet ut pga kommentarer som dette. Hilsen en datter av en narkoman
Bra skrevet og en sterk historie.

Mathilde

14.06.2016 kl.09:50

Så vi skal ikke dømme andre, men alikevel tør du påstå at vi må kle på oss mer på grunn av økt innvandring?

Karoline Adine Knobelauch

14.06.2016 kl.14:03

Vi må ingenting ;)

Elin

14.06.2016 kl.15:20

Hei alle narkomaner fortjener og få en ny sjanse. Vis ett menneske gir for mye narkotika til narkomane og de dør av overdose. Da blir man dømt for DRAP. Tenk på det.

Marius

14.06.2016 kl.22:53

Min mening er ikke og gi.dem så.mye dop di får tak i for og dø av en overdose men heller bruke skattepengene på og gi dem den hjelpen dem trenger enn og gi alle utlendinger så mye av alt som dem får bare ved og komme til Norge. Det er mange som ender som narkomane fordi dem.mister jobbene sine til utlendinger!jeg er ikke noe rasist men jeg mener at staten burde bruke mer resurser på og hjelpe dem som virkelig vil utav den dritten!

Mini

15.06.2016 kl.18:12

Om de narkomane hadde vist litt hensyn så... men de driter jo i hele verden og tenker bare på seg selv!GJEM DERE NÅR DERE GJØR NOE ULOVELIG,IKKE STÅ DER DERE SYNS MEST OG HOLD DERE UNNA BARNEHAGER!

Karoline Adine Knobelauch

15.06.2016 kl.18:31

Mange er ikke lært opp til å vise hensyn :(

Kari Stabæk

16.06.2016 kl.11:23

En gang i nærmeste fremtid vil vi skjemmes over hvordan vi har behandlet narkomane i mange år. Det er tilfeldigheter i livet som bestemmer vår vei. Dette kan ramme oss alle. Denne gruppen mennesker er nederst på rangstigen og mange tror de er i sin rett til å hundse dem. Disse holdningene må endres.

lisa moore

17.06.2016 kl.23:20

IN AMERICA SEEMS ALL ADDICTS ARE AS CRIMINALS. OUR JAILS ARE THE "TREATMENT CENTERS". THE "WAR ON DRUGS" IS ESSENTIALLY GOVERNMENT GENERATED REVENUE ,ESPECIALLY IN MOST STATES THAT BORDER WITH MEXICO. VERY SAD

Wibeche

19.06.2016 kl.09:41

Så jævla mye uvitenhet og fordomsfulle folk vi har rundt oss, mange burde tatt seg ei bolle og lest seg opp på rusavhengighet!!!

Sterk historie du forteller, dessverre ikke enestående, men mitt ønske er at det blir det i fremtiden. Håper det går bra med både deg og Martin<3

Bjørn Kåre

26.06.2016 kl.16:02

Har truffet narkomane med mer integritet enn de fleste. Når alt kommer til alt så er narkomani noe man ikke kurerer hos alle. Så for verdigheten sin skyld så kan man jo behandle de med respekt. Vil heller ha Karl Johan fylt med narkomane enn kjøpegalne folk .

Sola

06.07.2016 kl.00:34

Veldig godt skrevet.. jente som har skjønt det ja👍Har rus i nære relasjoner .... å det må jeg si, noen av di flotteste og mest intelligente menneskene jeg vet om er narkomane/rusmisbrukere. Å gjerne er det di som har det største hjertet også❤. De kan være en kjempe ressurs i samfunnet om vi bare slipper dem til på de rette områdene. Synes synd på mennesker som tenker så nedlatende om andre mennesker... det vitner bare om lite livserfaring, frykt for det ukjente og trangsynthet.

Klem til deg❤

Camilla

01.11.2017 kl.03:01

Såååå enig!!!! 💖💖💖

01.11.2017 kl.12:42

Ingen NARKOMANE fortjener å dø.. hva slags menneske er du ?? Alle har rett på et verdig liv!!!!

Karoline Adine Knobelauch

02.11.2017 kl.02:25

Har du lest innlegget?

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits