Trusler mot barn gir seksuell makt

Sett terror frykt og vennskapsdrama til side!
Vi er altfor ofte veldig velvitende om hva som skjer utenfor husets fire vegger. Men hva med alle de på innsiden av døren? Er de trygge? Vet du absolutt alt om de du bor sammen med? Vet du nok om naboen?

Vi opplyser barna våre tidlig om farer og utfordringer, og hva man må gjøres for å komme seg ut av dem.
At de kan komme til deg som forelder, hvis det er noe barna vil snakke om osv...

Men hva hvis barnet ditt kommer til deg, og du ikke skjønner mellom linjene hva barnet ditt egentlig forteller deg? 
Uttalelser som: - Det er mange barn som blir seksuelt misbrukt, eller spørsmål som: Kan jeg bli gravid før jeg har fått mensen, eller gir ett hint om at en har vondt i tissen gjentatte ganger. Dette ER høyest sannsynlige tegn på at ett barn blir misbrukt. 
Dette er dog bare noen få eksempler på hvordan barn kan uttale seg, om noe helt annet enn hva du har oppfattet som hva samtalen handlet om. Det finnes ett hav av hint, som for barnet er veldig gjennomtenkt før bruk. Er bare det, at foreldre for sjeldent oppfatter dem. Kanskje bli flinkere til å stille seg spørsmålstegn til hva barnet ditt egentlig sier?

Du forventer ikke overgrep mot DITT barn!
Du må tenke bak spørsmålene og alle uttalelsene fra barnet ditt som forelder. Du må ikke regne med at barnet ditt forteller deg direkte hva som skjer med en. Truslene fra overgriperen ligger latent aller fremst i hodet på barnet, og som regel er barnet nødt til å møte overgriperen igjen. Slike ting er barnet klar over og tar sine forhåndsregler ubevisst ut i fra dette. Kanskje allerede dagen etter må ditt barn møte personen som gjør en så vondt. I barnehagen eller på skolen? I kirken eller i moskeen? Kanskje på neste familiesammenkomst? Eller det aller mest fryktede, at overgriperen er en av foreldrene, kanskje en av søskene?
I hjemmet minimeres årvåkenheten for seksuelt misbruk betraktelig, da forventningene til dette overhodet ikke er tilstede(!?)

 

Barn har ett svakt ordforråd
Jeg forsøkte mitt! Uten å forstå det hele, så forstod jeg at dette måtte ha vært opplevet selv på kroppen for å oppfattes av noen. Som en voksen i dag skjønner jeg selvfølgelig hvorfor ingen forstod. Jeg kunne jo ikke alle de ordene en voksen trengte for å forstå det de hørte. 

Har valgt selv og fortelle datteren min om hva som ikke er lov å gjøre, med hennes kropp.
Fortalte også hva jeg kommer til å gjøre hvis noen forgriper seg på hun, selvfølgelig innen lovens rammer ;) Dermed er hun gjort trygg på sin beskyttelse fra trusler!!

3 kommentarer

tanketromling

20.06.2016 kl.06:52

Dette er vel egentlig bare en konsekvens av menns økonomiske makt over kvinner. For mor sjekker ikke så nøye hva som foregår. For hvis det foregår noe galt vil det jo innebære økonomisk ruin eller andre problemer. Så hun er så blind hun kan. For hun har egentlig ikke noe reellt valg. Og det vet hun. Hun kan ikke konfrontere overgriperen som hun kanskje er økonomisk avhengig av.

Så kvinner må først og fremst være økonomisk uavhengige. Tror jeg da.

20.06.2016 kl.11:19

Nå må du huske at det ikke bare er menn som utfører overgrep. Det er altfor mange kvinner også, men det blir jo Aldri tatt opp.

Karoline Adine Knobelauch

20.06.2016 kl.16:07

Hei :) Jeg har skrevet ett eget innlegg om det. Og er helt enig med deg. Det blir tatt altfor sjeldent opp :(

Mvh
Karoline Adine Knobelauch

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits