Drepte to jenter i hest og vogn = Merkelig!Og vokse opp rundt dyr er en velsignelse for etthvert menneskeliv. Særlig for jenter er det jo hest som gjelder fra svært ung alder.

Var selv veldig heldig med å ha hester rundt meg i ungdommen, og på hesteryggen er det fart og spenning som gjerne gjelder for min del.

Når det kommer til og kjøre hest og vogn, har det kun blitt med bare noen få ganger. Jeg har aldri turt og ta ansvaret og alt hva det innebærer. Det er en stor risiko med hest og vogn, spesielt langs trafikert vei, selv for erfarne kusker.

Da jeg leste teori til førerkortet kom jeg over noen sider med hest i trafikk. Tegn og oppførsel i trafikken ble lært bort til motorsjaførene. Stusset over at ingen hadde opplyst oss hestejenter om disse tegnene, før vi satt og tok førerkortet 17-18 år gamle.


I Romerikes Blad leste jeg om sjåføren som ble dømt for to drap (Link)
Det får meg til å undres over hvordan to jenter på 11 og 13 år kunne få lov til å kjøre hest og vogn helt alene langs veien? 
For det første har de ingen kunnskap om hvordan veibanen i Norge fungerer, og de er begge altfor unge til å benytte seg av trafikken helt alene i utgangspunktet. Været var også veldig dårlig denne dagen, og jeg selv måtte ha hatt glattkjøring kurs før jeg hadde fått kjørt bil på ett slikt føre.

Mine barn hadde aldri fått lov til og kjøre hest og vogn helt alene i en alder av 11-13 år. 
Og det fordi jeg som erfaren hestejente vet hvor risikofylt det ville vært, selvom jeg var med. 

 

En uskyldig mann lider over en tragisk hendelse, som ikke burde vært tillatt.
Jeg tenker ofte på hvordan mannen som drepte disse jentene i Aurskog har det med seg selv.
Min mening er at han er helt uskyldig og at selvom hendelsen var makaber, er det ikke han som skal ha dårlig samvittighet.
Det er hesteieren(e) og de som tillot jentene den siste turen deres, som burde tenke over hva de egentlig tillot. 

 

Hest og vogn 
+Dårlig sikt og sludd
+11 og 13 år alene
= WARNING!

Én kommentar

SiljesWorld

02.07.2016 kl.20:47

Det burde være en viss aldersgrense for å kjøre hest og vogn ute i trafikken. For det kan og er livsfarlig! Veldig synd at begge jentene døde, men er å synd på mannen som må slite hver eneste dag med dette...

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits