Min datter (6) læres nettvettDet å oppdra barn innebærer ikke kun og lære barna hva som er rett og galt. Det innebærer også og forberede dem på det enormt store voksen livet...

Og én stor del av voksen livet er blitt benyttelsen av sosiale medier. Allerede tidlig i ungdomstiden er bruken av dette blitt svært populært. Derfor synes jeg det er blitt veldig viktig og lære datteren min hva sosiale medier er, hvordan man kan benytte seg av disse og ikke minst hvordan oppføre seg på nettet blant millioner av ukjente mennesker. 

Hun er 6 år blitt... Synes Snapchat er mest gøy, og sender ivrig avgårde filmsnutter til familie medlemmer. På Instagram er det spesielt bilder av dyr og folk som er kledd i rosa som blir tildelt hjerter. På facebook vet hun verden er enorm bred og er fullstendig klar over at man ikke snakker med fremmede her, som på gaten. Hun har skjønt mange prinsipper, og blitt fortalt om de konsekvenser av den sosiale verdenen på internett, i den grad en 6-åring kan forstå. Det gjør meg trygg som forelder og vite at hun allerede nå er varsom, og er i gang med sosial nettvett oppdragelse med det selvsagte tillsyn og rett veiledning. 

Foreldre bør lære barna sine hva innebærelsen av sosiale medier, lenge før de lærer det av sine venner...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits