Burkini kan redde liv

Da jeg var 11 år begynte kroppen min og omdanne seg til en ungdom. Menstruasjonen hadde startet og BH var allerede ett behov.
Frem til da gikk det greit og bade i bikini...

Jeg var så heldig å ha svømming på skolen. Det var lærerikt , gøy og sosialt. Det var bare en liten brems over det hele, nemlig nakenheten det innebar. Likte aldri og vise kroppen min, selv ikke i bikini eller badedrakt blant mine medelever. 

Tidlig i ungdommen la jeg fra meg bikinien, og benyttet meg heller av hotpans og singlet når jeg badet. Merket at jeg fort begynte og føle meg mer selvsikker, og ble betydelig mer aktiv i vannet.

For noen få år siden bodde familien min permanent i Tyrkia. Der badet jentene/kvinnene med burkini. De aller fleste fra Skandinavia lo av dette, men aldri jeg. 
Kunne heller tenkt meg en burkini, men med uten hodeplagg for min del.

I Norge er det slik at foreldrene bestemmer over barna sine til de fyller 18 år. Det gjelder tildels også hvordan barna/ungdommen skal kle seg. Spesielt før arrangementer og sammenkomster har foreldrene ett ord, eller fem med i spillet.
Med bla dette synes jeg det blir urettferdig og nekte innvandre forelderene og bestemme hvordan deres barn skal kle seg under svømmeopplæringen i de norske skolene.
Dette er ikke snakk om intigrering, men hvor hver enkeltes familer setter sine egne grenser ovenfor nakenhet.
Kommer datteren min til og føle seg naken under svømmetimen på skolen, er jeg den første til og kjøpe noe mer tildekkede svømmeklær til hun!!

I denne saken synes jeg det er det muslimene som står igjen med all æren i behold, ikke de fleste nordmenn. Det og tvinge elever til og vise kroppen sin kan for mange føles som ett overgrep. 

Har nordmenn glemt at svømmeopplæring kan redde en selv og andres liv? 
Jeg klarer ikke å forstå at nordmenn kan bruke mediene til og diskutere hva elever skal kle seg i under svømmetimen, istedenfor innholdet av den og hvor mangelfullt tibudet faktisk er. 
Moten i svømmehallen har ingenting med intigrering og gjøre, men det er svømme opplæringen...

 

 
 

10 kommentarer

sveinung

24.07.2016 kl.20:52

Hvordan badedrakten ser ut har ikke noe å si. Så lenge det går an å bade i den. Dersom ungene ønsker en heldekkende badedrakt og badehette så la de bruke det. Men burkini blir som hijab - det er mange unge som blir tvunget til å gå med det av "religiøse" eller "politiske" grunner.

Karoline Adine Knobelauch

24.07.2016 kl.21:52

Synes fortsatt at de heller burde lære seg og svømme, enn at vi skal diskutere burkini i de norske skolene...

Steffen

24.07.2016 kl.22:16

Hadde vært fint om dere også hadde lært dere å dusje naken og vaske dere skikkelig før dere hopper i bassenget...

Karoline Adine Knobelauch

24.07.2016 kl.22:20

Ja, god hygiene før svømmebassenget er viktig...

Mehnaz

25.07.2016 kl.19:45

Som en feminist føler jeg at bikini trenger revolusjonerende re-design. Bikini ble designet av menn for deres glede (pleasure) ikke for oss og kroppen våres. Jo mindre man er supermodell så tror jeg de fleste føler seg ikke komfortabel i en bikini, dette er noe å tenke på.

Einar Bordewich

25.07.2016 kl.22:52

Burkini og Hijab ? Hodeplagg som fører til rekruttering til IS?

- Og derved hvorfor disse plagg må forbys i Norge i alle offentlige sammenhenger.

Islam er en politisk/religiøs sekt som har inngående og utspekulert detaljert kontroll over personers indre liv og familie som kan sammenlignes med Sientologenes metoder. Skam, ære, renhet og en helt åpenlys «vi og dem» holdning. De rene og de vantro. Det er et enormt indre press i disse miljøer / familier for å opprettholde Islam med Shari lovene og dette skaper parallellsamfunn slik vi har i nesten alle Europeiske land og sterke tendenser til i Norge.

Noen av de muslimer som kommer til vesten har et indre skjult håp om å bli frie og slippe unna den jernhånden Islam har over deres skuldre. Dette kan de aldri si høyt for da er de en frafallen uten noe ytre nettverk. De setter sitt siste håp til den vestlige kulturen og det offentlige.

Men hva opplever de? Det offentlig som stilltiende aksepterer Sharia gjennom blant annet å tillate Hijab og Burkini, deres fremste symboler på undertrykking gjennom Sharia lovene. Det offentlig som gir penger til moskeene som kontrollerer deres personlige liv gjennom Imamene. Offentlige personer som offisielt besøker deres moskeer og gir dem legitimitet og mer «indre makt». Det offentlig som ikke bryr seg en døyt om familiens indre liv. Det offentlige som ikke gir dem noe beskyttelse, nettverk eller håp om å slippe unna.

Når de som hadde en liten flamme i sitt hjerte av frihetsidealer støter på et vesten som er svak imot Islams kultur. De ser at vestens kultur og det offentlig ikke makter å stå imot Islam. De ser og de sier rett ut at vi er svak. Har ikke kultur. De med en skjult gnist av frihetens flamme i sitt hjerte, blir forbannet og enda mer ekstrem og vil derfor gjerne hevne seg mot de svake, de vantro, som har skuffet dem så inderlig dypt. De ingen andre steder å gå enn dypere inn i Islam. Dypere inn i det sinnssyke vanviddet denne sekten er. Dette fører til at følelsene i enkelte muslimenes indre er klargjort og under de rette omstendigheter fanges de lett til Jihad som kjemper for fredens religion, den indre fred som kommer når kalifatet er opprettet og alle vantro er utryddet.

Det er dette som er Islam og IS mål!

Så skal vi tillate Sharia lovene i Norge - hvor Hijab og Burkini er klare symboler på dette - eller skal vi gi klar beskjed hva som er vår kultur?

Karoline Adine Knobelauch

26.07.2016 kl.00:50

Ligger latent i meg og dekke meg litt til på stranden, så da kan vi jo bare si de følger meg. Og jeg er norsk ;)

Aina

26.07.2016 kl.12:19

Så, du vil heller fornærme en hel religion ved å bruke burkini, enn å bare kjøpe deg en våtdrakt på europris til 299kr? Hvorfor må du blande inn religion?

Karoline Adine Knobelauch

26.07.2016 kl.16:36

Fordi mediene fokuserer på det religiøse. Og det gjør de fleste nordmenn også.
For min del har dette ikke noe med religion og gjøre, og hva jeg kler meg i når jeg bader har du ingenting med :)
Veldig bra innlegg, og jeg er enig i at burkini kan redde liv, det er det ingen tvil om.

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits