Sannheten må frem, for min skyld!

Jeg var bare tre år da pappaen min døde. Halve meg forsvant...

I februar 1984 ble jeg født på Aker sykehus. Begynte i Lutvannskollen barnehage hvor jeg trivdes serdeles godt med alle vennene mine. Mamma og pappa kjøpte seg deretter en tomt i Nittedal kommune. De var klare for å bygge hus sammen. En kollega av pappa hjelper vår familie med en utleie leilighet i huset sitt på Hagan, frem til huset står ferdig bygget. 

Noen måneder senere dør pappa. Mamma er da høygravid, og byggingen ble satt på vent. Vi flyttet inn til mine herlige besteforeldre og ble i Oslo frem til min skolestart, 7 år gammel. 

Jeg har alltid vært åpen om min fars død. Det jeg vet rundt dødsfallet har jeg fortalt til de rundt meg. På barneskolen begynte venner og bekjente å anklage meg for å lyve, uten helt å skjønne hvorfor.

 
I fjerde klasse begynte jeg å derimot å skjønne hvorfor!
Mamma får en telefon fra fruen i huset hun hadde leiet av på Hagan. Viser seg at hennes sønn er like gammel som meg, og nå går i min paralell klasse på skolen. Fruen lurte på om mamma kunne fortelle meg at jeg hadde misforstått åstededsadresse, ettersom hennes tre barn nektet å bo i huset hvis noen hadde dødd der. Mamma avslo dette med kommentaren: -Jeg lyver ikke for mine barn, og beklager din familiesituasjon. Fruen ble desperat og fikk overbevist sine barn om at det var jeg som gikk rundt og løy. Hun stemplet meg og min familie som løgnere. Nittedal er en kommune med få mennesker. Vi var innflyttere, fruens famile hadde bodd i Nittedal over lenger tid. Fruen jobbet i mine søstres barnehage, som støttekontakt for svakerestilte barn, senere i skolevesenet og engasjert i kommunen. Hun ble berømmet av alle pga hennes uttrykk for medmenneskelig omsorg.

Valgte privatskole i Oslo da ungdomskolen nærmet seg, og var i ekstase da jeg fikk plass! Bort fra Nittedal! Bort fra en utrolig dårlig atmosfære... 
Møtte på fruens sønn flere ganger i ungdommen, hvor han bestemt fortalte meg at moren min hadde løyet for meg ang pappa's død. Moren din er slem som lyver for barna sine, kunne han stå foran flere og si. Han oppførte seg til tider motbydelig mot meg, og jeg tenkte bare "som mor, som sønn," uten å nevne det høyt for noen.
Det er nå snart 10 år siden jeg bestemte meg for å finne ut sannheten. Tvilte aldri på mamma, men tvilte sterkt på fruen. Tok med en venninne til Romerike politidistrikt og fikk en kopi av dødsattesten til min kjære far. 

Mamma løy aldri!

Jeg fikk beviset rett i hånden. Han pappa døde i fruens hus... 
Løgn fører med seg konsekvenser, spesielt for de det blir løyet om.... 

En høyt respektert frue burde skamme seg, og med dette er konsekvensen hennes en realitet. 
Jeg bryr meg ingenting om hennes familieære, for hun lærte meg ikke noe annet enn hvordan "ikke være," og det er noe fruens barn burde lære seg om hun. Man vil så gjerne stole på sine foreldre, jeg er så glad for at jeg kan stole min.
Takk for at du lærte meg å stå for sannheten uansett, og alltid støttet meg igjennom tiden i Nittedal kommune kjære mamma.

 

7 kommentarer

Wishmaster

18.05.2016 kl.00:25

Husk at sannhet = "staten's registrerte sannhet", pleier å være "up-to-date". Men man skal jo stole på staten, og det viktigste er å være åpen, også med innspill og inntrykk. Det er en viss balansegang mellom den "virkelige sannhet" - og den - virkelige sannhet. Hva er rett og galt? Det kan vel egentlig øvrige instanser bevise, som de har myndighet til å kunne - og skal - kunne vise til. Jeg støtter deg. Ikke la alle andre løgner villede deg. Det er nok av "digitale" og "oppfunnede" løgner som kan villede deg. Stol helst på deg selv - og hva hjertet ditt forteller deg!

Martin Syvåsen

18.05.2016 kl.02:36

Sterk historie og helt klart noen som burde skammet seg ja!! Frekke folk! Stå på Karoline! Jeg digger deg!!

18.05.2016 kl.08:49

Folk eier ikke respekt vøtt😡 Stå på gullet👏🏻👏🏻👍🏻👌🏻

Silje Kathrine

18.05.2016 kl.20:15

BRAVO! Så innmari bra skrevet Karoline... 😄 Jeg er 100% enig i at du ikke burde bry deg om hennes familie ære, for i mine øyne så har ho ingen familie ære 😝😑 Hadde det vært meg som hadde opplevd det samme hadde jeg nok delt navnet hennes offentlig! 😂

Eva

20.05.2016 kl.05:43

Så flott at du nå viser fram attesten, slik at du kan bevise at du ikke er en løgner.

Er veldig leit at dere ikke ble trodd i utgangspunktet, men folk har en tendens til å tro blindt på de som er i en posisjon.

John A

12.06.2016 kl.19:13

Stå på Karoline, men trist at du må gjennom dette.

Jeg har vokst opp med faren din og han var en fin fyr og en god kompis. Er stadig innom gravstedet hans og "snakker" litt.

Ingrid

17.06.2016 kl.17:52

Døde pappaen din av selvmord?

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits